Celltech Logo

Viisinkertainen syklinen käyttöikä – myös haastavissa olosuhteissa

Antarctica 79365 1280

Perinteisesti ympäristön ääriolosuhteet ovat vaikeuttaneet tai rajoittaneet akkujen toimintaa. Esimerkiksi aurinkosähköllä toimivat laitteet ovat Suomen oloissa haasteellisia, sillä akun pitää varastoida energiaa tehokkaasti pimeistä talvipäivistä ja pakkasista huolimatta.

Celltechin pitkäaikainen kumppani Saft on kehittänyt ladattavan litiumionitekniikan, jonka ansiosta akun käyttöikää, suorituskykyä ja luotettavuutta on voitu parantaa huomattavasti. Tämän tekniikan avulla Saft MP (Medium Prismatic) -akut ovat toimintavarmoja myös ääriolosuhteissa kuten todella kylmässä tai kuumassa ilmastossa. Li-ion-akkuja voidaan nyt käyttää kohteissa, joissa se ei aikaisemmin ollut mahdollista.

Saftin litiumionitekniikan etuna on, että MP-akku pysyy toimintakykyisenä erittäin korkeissa, 40–80 °C lämpötiloissa, joita esiintyy erityisesti teollisuudessa. Akun toimintavarmuus säilyy myös kovissa pakkasissa, sillä se toimii jopa -50°C lämpötiloissa, joka on perinteisille akuille usein mahdoton toimintaympäristö. MP-akkujen jännitevaste säilyy korkeana kovallakin kuormituksella, jolloin jännitteen laskemisen riskiä ei ole.

Saftin MP-litiumioniakut ovat erittäin turvallisia käyttää – myös potentiaalisesti räjähdysherkissä kohteissa. Akut täyttävät turvallisuusstandardi IEC60079-11:n vaatimukset.

MP-akkujen kapasiteettialue on 4,0 – 6,4 Ah. Verrattuna perinteisiin li-ion-akkuihin niiden käyttöikä on pidempi, ja ne kestävät jopa viisi kertaa enemmän latauksia. MP-akkujen itsepurkautuvuus on hyvin pieni, jolloin varastoaikaisen valvonnan ja latauksen tarve on vähäinen.

Saftin akut räätälöidään kohteen vaatimusten mukaisesti, jolloin varmistetaan akun täydellinen toimivuus oikeissa olosuhteissa.