Celltech Logo

Tiina Turpeinen vastaa Celltech Oy:n Energiavarastot -liiketoiminnasta

Tiina Turpeinen Celltech Energiavarastot

Energiavarastoista on tullut olennainen osa uusiutuvan energian tuotepalettia. Energiavarastot ovat helposti skaalattava ja nopeasti säätyvä vaihtoehto energian varastointiin, ja niitä voi käyttää moniin tarkoituksiin. Monien etujensa vuoksi energiavarastot kuuluvatkin jatkossa yhä useamman energian tuottajan ja käyttäjän työkalupakkeihin.

Celltech Oy on Suomen johtava akkujärjestelmien suunnittelija ja valmistaja sekä paristojen ja erikoisakkujen maahantuoja, joka toimittaa energiavarastoja voimalaitos- ja teollisuuskäyttöön. Tiina Turpeinen vastaa Celltech Oy:n Energiavarastot -liiketoiminnasta. Akkuenergiavarastoja toimitetaan erilaisiin ja eri kokoisiin sovelluksiin etenkin tuuli-, aurinko- ja vesivoimalaitoksille. Lisäarvo voimalaitoksille tulee esimerkiksi taajuussäädön ja sähköverkon tasapainottamisen kautta. Voimalaitokset voivat myös varastoida energiaa edullisemman hinnan aikana.

Työt energiavarastojen parissa ovat lähteneet vauhdikkaasti käyntiin eikä peukaloita ole tarvinnut jäädä pyörittelemään. ”Parasta tässä työssä on päästä omalta osaltani edistämään uusiutuvien energiamuotojen käyttöönottoa ja viemään kansallista energiajärjestelmäämme vähähiilisempään suuntaan. Energiavarastojen avulla sähköverkkoja voidaan pitää tasapainossa, silloin kun tuuli- tai aurinkoenergiaa ei saada tuotettua. Tässä työssä myös oppii jatkuvasti uutta”, Tiina kuvailee.

Tiina on työurallaan aiemmin työskennellyt kansainvälisesti toimivissa teknologiayrityksissä myyntiin, markkinointiin ja tuotehallintaan liittyvissä tehtävissä. Taustaltaan Tiina on diplomi-insinööri ja suorittanut myös johtamisen erikoisammattitutkinnon. Vapaa-ajalla Tiina viihtyy lukemassa ja puutarhassa, ja hänet voi tavoittaa myös pilatestunneilta tai tenniskentiltä.

Tiinan monipuolinen osaaminen ja innostunut asenne avaavat aivan uusia mahdollisuuksia Celltech Oy:n toimintaan.

tiina.turpeinen@celltech.fi

+358 (0) 40 570 6962