Celltech Logo

Team Rynkeby – God Morgon keräsi jälleen rahaa syövän vastaiseen taisteluun

Niklas Nelio

Team Rynkeby

Niklas Heikkilä pyöräili Pariisiin Tour De France maaliportille 6.7.2019. 1200 km pyöräilymatkalla Team Rynkeby – God Morgon Espoo -tiimi keräsi rahaa syöpäsairaille lapsille ja heidän hyväksi tehtävään tutkimustyöhön. Celltech sponsoroi hyväntekeväisyysprojektia.

1200 km pyöräilyä lasten syöpätutkimukselle

Lauantaina 6.7.2019 Team Rynkeby – God Morgon Espoo saapui pyöräillen 53 muun tiimin kanssa Pariisiin. Vastaanotto maalissa oli iloisen riehakas. Uupuneita ja onnellisia pyöräilijöitä oli vastassa niin perheenjäseniä, läheisiä, kisakatsojia kuin median edustajiakin.

”Ihan huikea fiilis tulla maaliin. Koko tämä vuosi on treenattu tätä varten, ja nyt tavoite on saavutettu. Huoltojoukot olivat ihan mahtavia ja tunnelma oli koko matkan ajan hieno. Päivät oli hyvin organisoitu, joten saatoin keskittyä vain ja ainoastaan pyöräilyyn – se oli todellista nollautumista kaikesta muusta”, kertoo Niklas Heikkilä.

Rynkeby kruunu small

Espoon tiimillä oli takanaan 6 tiukkaa pyöräilypäivää. Jokaisena päivänä pyöräiltiin noin 200 km eli noin 12 tuntia taukoineen. Matka oli tarkasti suunniteltu etukäteen, jotta keskituntinopeus saatiin pidettyä noin 26 km/h. 13 henkilön huoltotiimi huolehti aikataulun pitävyydessä ja muista taustatöistä. Se ei ollut pieni juttu, sillä 44 pyöräilijän porukka kulutti jo pelkästään juomavettä kuumimpana päivänä noin 400 litraa.

Päivien ohjelma ei juurikaan poikennut toisistaan. Aamulla kuudelta ylös, startti seitsemältä, parin tunnin välein syömistauko, etapin päätös illalla seitsemän tietämillä, pyörien huolto, tiimipalaveri, iltapala ja nukkumaan.

“Päivät kieltämättä muistuttivat toisiaan niin paljon, että välillä oli vaikea hahmottaa missä ja milloin matkan vaiheet oli pyöräilty. Fyysisesti olimme tosi kovilla ja ajomatkan vaativuus tuntui joka puolella kehoa – mutta olihan se sen arvoista”, Heikkilä kertoo. Pyöräilymatkaa höystettiin hyvällä huumorilla, joka auttoi jaksamaan. Jo ennen matkaa Heikkilä oli kuullut, että matkareitin varrella oli paljon maissipeltoja. Niinpä hän päätti pitää tiimiläisille päivittäin maissiaiheista visaa, jonka pääpalkintona oli sympaattinen pehmolelu. Tiimiläiset arvostivat visaa, ja yhtenä ajopäivänä Heikkilä saikin päähänsä Dagen Cyklare -kruunun. Kruunu annettiin päivittäin henkilölle, joka piti yllä Rynkebyn mukaista hyvää tiimihenkeä.

Celltech Groupin toimitusjohtaja Peter Andersson on iloinen, että Espoon tiimi pääsi turvallisesti maaliin asti. ”Olemme kaikki olleet hengessä mukana alusta pitäen. Niklas omistautui projektille tunnollisesti ja omistautuneesti, juuri niin kuin häneltä saattoi odottaakin. Toivon koko sydämestäni, että projektista saaduilla sponsorointirahoilla voidaan ottaa lisää tärkeitä askelia syöpätutkimuksessa. Voin koko henkilöstön puolesta sanoa, että olemme ylpeitä Team Rynkeby – God Morgon Espoon tempauksesta ja omasta Niklaksestamme”, hän sanoo.

Rynkeby visa small