Celltech Logo

20.5.2019 – Tiimityötä tarvitaan niin pyöräilyssä kuin töissäkin

Rynkeby God Morgon Team1

Team Rynkeby

Team Rynkebyn Niklas – Energinen päiväkirja

Celltech sponsoroi Team Rynkebytä, jonka jäsenet osallistuvat urheilulliseen hyväntekeväisyysprojektiin. Projekti huipentuu kesäkuussa pyöräilymatkaan Pariisiin Tour De France maaliportille. 1200 kilometrin pyöräilymatkalla kerätään rahaa syöpäsairaille lapsille ja heidän hyväksi tehtävään tutkimustyöhön.

Team Rynkebyn yksi kunnianhimoinen pyöräilijä on Celltechin värejä kantava Niklas Heikkilä. Heikkilä treenaa alkuvuoden muiden tiimiläisten kanssa, eivätkä edes kovat pakkaset tai kaatosateet estä miestä puskemasta tiukkaa treeniohjelmaa. Treenien aikana Niklas ehtii ajatella erilaisia asioita – kuten virtalähteitä. Lue Heikkilän energistä päiväkirjaa ja elä hengessä mukana! Huhtikuussa olemme aloittaneet Team Rynkeby -ryhmän kanssa yhteistreenit ulkona. Arki-iltoina pyöräilemme noin 50 km ja viikonloppuisin matkaa kertyy yli 100 km, yhteistreeneissä on nyt poljettu yli 1000 km. Lopulliseen Pariisin päätösmatkaan pitää olla poljettuna 2500 km, joten olemme hyvässä vauhdissa. Tiimillä on hyvä boosti päällä.

Ryhmässä ajo on erilaista kuin yksin polkeminen. Ison ryhmän jäsenenä olet osa tiimiä, jonka jäsenillä on sama tavoite. Ennen matkan aloitusta reitti on tarkasti pohdittu etukäteen nopeuksineen ja pysähdyksineen. Tiimin vetäjä vaihtuu matkan aikana, jotta eteneminen pysyy tehokkaana ja vastuu jakautuu tasaisesti. Ryhmän veto on kova, ja nopeuden ylläpito on helpompaa kuin yksin polkiessa. Kun onnistumme, onnistumme yhdessä – ja yhdessä ylitämme myös röykkyisemmätkin maantiet toisiamme tsempaten. Puolen vuoden aikana olemme tutustuneet toisiimme ja yhteinen selkeä päämäärä kasvattaa tiimihenkeä jokaisella harjoituskerralla.

Ja loppujen lopuksi – eroaako tämä työelämästä? Yhdessä tekeminen ja onnistuminen palkitsee ja vie koko porukkaa taas eteenpäin. Jos ajoreitti ei ole entuudestaan tuttu, vastaa koko tiimi reitin suunnittelusta ja matkan sujuvuudesta. Tiimi koostuu milloin meistä celltechiläisistä, milloin asiakkaista ja partnereista. Joskus ratkaisut vaativat enemmän pohdintaa ja kykyä soveltaa olemassa olevaa, ja sopivan ratkaisun kehittäminen vie paljon aikaa. Mutta kun maaliviiva on ylitetty, on tiimin työ palkittu moninkertaisesti. Kolmen vuoden ”treenimatka” Celltechin kanssa osoittaa, että hyvä tiimi vain toimii.

Niklas