Celltech Logo

Celltech Solutions avasi akkutehtaan Tampereelle

Celltech Solutions Blogikuva Vaaka

Addtech Ab:n tytäryhtiö Celltech Solutions Oy on mukana mahdollistamassa teollisuuden sähköistymistä järeiden ja kovaa kulutusta kestävien akkujärjestelmien avulla. Tehdas avattiin tiistaina 4.10.2022. Sarjatuotanto käynnistyy vuoden 2023 alussa.

Teollisuuden sähköistyminen on olennainen osa vihreää siirtymää ja Tampere erinomainen sijainti sen kehittämiseen. Suomalainen Celltech Solutions Oy on jo vuodesta 2014 valmistellut akkutehtaan avaamista rekrytoimalla osaajia, varmistamalla toimitusketjuja ja suunnittelemalla akkujärjestelmiä teollisuuden erikoisajoneuvojen tarpeisiin.

– Ajoituksen täytyy olla kohdallaan ja juuri nyt on oikea aika käynnistää tuotanto. On hieno päivä. Tänään astumme tulevaisuuteen Celltechin, Addtechin, Suomen ja ehkä pieneltä osalta jopa koko maailman kanssa, totesi Niklas Stenberg, Addtech Ab:n pääjohtaja avajaispuheessaan.

– Ei ole sattumaa, että avaamme tehtaan juuri Tampereella. Täällä on globaaleja asiakkaita, hyvä kumppaniverkosto ja korkealuokkainen teknillinen yliopisto, jonka ansiosta paikkakunnalla on osaavaa työvoimaa sekä muita yhteistyömahdollisuuksia.

Akut teollisuuden vihreän siirtymän ytimessä
Celltech Solutions Oy:n akkujärjestelmiä tullaan näkemään mm. kaivos-, satama-, metsäkone- ja robottiteollisuudessa. Avajaisissa nähtiin esimerkkinä videota sähköistetyistä katujyristä, jotka tulevat käyttämään Celltech Solutionsin toimittamia akkujärjestelmiä.

– Akuilla ei ole koskaan ollut yhtä suurta roolia yhteiskunnassa kuin tänä päivänä siitä yksinkertaisesta syystä, että akut ovat tärkeä osa siirtymistä kohti puhdasta energiaa, totesi elinkeinoministeri Mika Lintilä avajaispuheessaan.

– On nähtävissä, että lähes kaikki mikä voidaan, sähköistetään. Tähän tarvitaan paljon akkuja ja onkin hienoa nähdä, että Celltech Solutions investoi, jotta tähän kasvavaan tarpeeseen pystytään vastaamaan, hän jatkaa.

– Edullinen uusiutuva energia ja nopeasti kehittyvä akkuteknologia tulee muuttamaan merkittävästi tapaamme tuottaa ja varastoida energiaa seuraavan kolmenkymmenen vuoden aikana, sanoi Tampereen apulaispormestari Matti Helimo puheessaan.

Tällä hetkellä yli 75 % maailman energiasta tuotetaan fossiilisilla polttoaineilla tai ydinenergialla. Arvioiden mukaan kaksikymmentäluvun puolivälissä uusiutuvan energian tuotanto tulee olemaan kustannuksiltaan kilpailukykyistä ja vuoteen 2050 mennessä se on syrjäyttänyt fossiiliset polttoaineet teollisuudessa, logistiikassa ja energiatuotannossa. Sota Ukrainassa ja sen seuraukset energiasektorille ja liike-elämään Euroopassa ei saa pysäyttää meitä matkallamme kohti näitä globaaleja tavoitteita.

Celltech on ollut pitkään Suomen johtava erikoisakkujärjestelmiin keskittynyt yritys ja yhdessä sisaryritystensä kanssa yksi alansa suurimmista toimijoista Euroopassa. Uusi Tampereen tehdas on osa Celltechin kasvusuunnitelmaa.

– Jatkuvasti käynnissä olevan rekrytoimisen kautta tulemme työllistämään Tampereen tehtaalla tänä ja ensi vuonna yli 50 henkilöä, sanoo Celltech Solutions Oy:n toimitusjohtaja Kim Nikitin.

> Tutustu Celltech Solutionsiin.