Celltech Logo

Celltech Oy:lle uusi toimitusjohtaja

Anders Blomqvist Ja Peter Andersson

Viime vuosien aikana Celltech Groupin kehittäminen ja johtaminen on vaatinut yhä suurempia resursseja. Tästä johtuen Celltech Oy:n entinen toimitusjohtaja Peter Andersson keskittyy nykyään Celltech Groupin johtamiseen Vice Presidentinä. Celltech Oy:lle löytyi uusi toimitusjohtaja talon sisältä. Jatkajaksi valittiin räätälöityjen akkuratkaisujen myyntipäällikkö Anders Blomqvist, joka aloitti toimitusjohtajana 1.4.2018.

Sähkötekniikan diplomi-insinööri Blomqvistilla oli laaja tekninen työhistoria. Ennen Celltechia hän työskenteli 15 vuotta puolijohdealalla. ”Olin tottunut hektiseen teknologiseen kehitykseen, sillä mikropiirit kehittyivät jatkuvalla tahdilla. Muutokset aiheuttivat aina suuria muutoksia työn tekemisessä. Akkuala tuntui rauhallisemmalta, ja edessä oli mielenkiintoisia näkymiä sähkö- ja hybridityökoneteknologiasta sekä energiavarastoista”, Blomqvist kertoo muutaman vuoden takaisista ajatuksistaan.

Vaikka akkuala onkin ehkä teknologiakehityksen kannalta rauhallisempi, tapahtuu alalla nykyään paljon. Sähköautoteollisuuden kova kasvu aiheuttaa akkukennojen saantivaikeuksia ja korkeampia raaka-ainehintoja myös teollisuusakuille. Lisäksi akuilta vaaditaan yhä enemmän ja niiden toimintaympäristöt vaihtelevat suuresti. Paristot ja lyijyakut ovat Celltechin perustuotteita, mutta räätälöityjen ja kehittyneimpien ratkaisujen tarve kasvaa koko ajan.

Blomqvist näkee suuria mahdollisuuksia kehittyvässä akkumaailmassa. ”Celltechin päätehtävä on löytää asiakkaan kohteeseen paras akkuratkaisu. Haluamme auttaa ja tehdä asiakkaan elämän helpommaksi. Meillä on talossa huipputiimi, joka tuntee tuotteet ja niiden mahdollisuudet sekä varastointiin ja kuljetukseen liittyvät haasteet”, Blomqvist sanoo.

Tuore toimitusjohtaja haluaa huolehtia tiimistään. Hänestä on tärkeää, että jokaisella työntekijällä on viimeisin tietotaito hallussaan, olipa kyseessä sitten uusi akkuinnovaatio tai asiakastietojärjestelmä. Työyhteisössä on hyvä henki, ja monet työntekijät ovat viihtyneet talossa kymmeniä vuosia. Yritykseen on palkattu tarpeen tullen lisää alan rautaisia ammattilaisia.

Anderssonin onkin helppo jättää hyvässä vauhdissa oleva yritys osaaviin käsiin. ”Anders osaa tarkastella alaamme analyyttisesti ja määrätietoisesti, lisäksi hänellä on kyky huomioida ihmiset asioiden takana”, Andersson summaa Blomqvistin vahvuuksia.

Blomqvist on ylpeä, että Celltech voi toimia linkkinä suomalaisten asiakkaiden ja maailman teknologiatoimittajien välillä. Hänestä Celltechillä on hyviä asiakkaita, loistavia kumppaneita ja merkittäviä uusia segmenttejä vallattavana. ”Eturintamassa on hyvä olla”, hän toteaa hymyssä suin.

Relaterade nyheter