Celltech Logo

Celltech laajensi uusiin toimitiloihin Tampereella

Celltech Solutions Blogikuva Vaaka


Suomen johtava akkujärjestelmien valmistaja Celltech laajensi tuotantoaan uuteen tehtaaseen Tampereen Lahdesjärvelle. Samalla yritys aloittaa teollisuusajoneuvojen akkujärjestelmiin keskittyvän sarjatuotannon. Toimipisteessä on myös Celltechin kuuden maan toimipisteitä palveleva tuotekehityskeskus.

Celltechin viime vuosi oli vahvan pohjan luomista tulevaan. Teollisuuden sähköistymisen globaali trendi saattaa toimijoita yhteen tehokkaamman ja puhtaamman tuotannon puolesta.

– Asiakkainamme on Euroopan johtavia teollisuusyrityksiä, joilla ajoneuvojen sähköistäminen on päällä oleva haaste ja hanke. Työkoneiden sähköistäminen etenee heidän omiakin arvioita nopeammin. Globaaleilla markkinoilla mm. kaivos-, satama-, metsäkone- ja robottiteollisuudessa on nyt vientitavoitteillemme rajattomat mahdollisuudet, Celltech Solutionsin toimitusjohtaja Kim Nikitin sanoo.

Luvassa lisää tilaa ja työpaikkoja

Muutto on Celltechin kasvusuunnitelman toinen vaihe.

– Asiat ovat edenneet kehityssuunnitelmamme mukaisesti. Siirtyessämme nyt tuotekehityksen lisäksi sarjatuotantoon tarvitsemme suuremmat tilat. Kiinteistön tontille on jo suunnitteilla rakentaa laajennusta. Vuokranantajamme on tässä aktiivisesti mukana, Kim Nikitin kiittää.

– Celltechin ja meidän tavoitteet osuivat toimitilan osalta erinomaisesti yhteen. Halusimme sitoutuneen vuokralaisen ja pystymme samalla rakentamaan heille lisätilaa samalta tontilta, LTT Kiinteistöt Oy:n Timo Lehtonen kertoo tyytyväisenä.

Tilaa tarvitaan lisää myös alati kasvavalle työntekijämäärälle.

– Viime vuoden rekrytointikampanjan myötä saimme parikymmentä kokenutta ammattilaista tuotekehityspuolelle. Uudet rekrytoinnit sekä tuotekehitykseen, myyntiin ja tuotantoon ovat parhaillaan haussa. Tämän ja ensi vuoden aikana tulemme työllistämään Tampereen tehtaalla 50-80 henkilöä. Lisäksi toimimme lukuisten paikallisten yritysten ja oppilaitosten kanssa yhteistyössä liiketoiminnallisten sekä opetus- ja harjoitteluprojektien muodossa, Nikitin jatkaa.

> Tutustu Celltech Solutionsin verkkosivuihin