Celltech Logo

Celltech energiavarastot

Celltech Energiavarastot

Celltechin energiavarastoilla tasapainoa ja huoltovarmuutta sähköverkkoon

Energiavarastoista on tullut olennainen osa uusiutuvan energian tuotepalettia. Koska sähköjärjestelmämme tulee koko ajan olla tuotannon ja kulutuksen suhteen tasapainossa, sähkön varastointia tarvitaan tukemaan lisääntyvää ja luonteeltaan vaihtelevaa uusiutuvan energian tuotantoa. Myös huoltovarmuusasiat ovat viime aikoina nousseet keskusteluun.

Globaali energiavarastomarkkina kasvaa kaksinumeroista vauhtia ja kasvun arvioidaan jatkuvan erittäin vahvana. Akkujen hinnat ovat laskeneet voimakkaasti ja akkuteknologia kehittyy jatkuvasti. Energiavarastot ovat helposti skaalattava ja nopeasti säätyvä vaihtoehto energian varastointiin, ja niitä voi käyttää moniin tarkoituksiin. Monien etujensa vuoksi energiavarastot kuuluvatkin jatkossa yhä useamman energian tuottajan ja käyttäjän työkalupakkiin.

Celltech Oy on Suomen johtava akkujärjestelmien suunnittelija ja valmistaja sekä paristojen ja erikoisakkujen maahantuoja, joka toimittaa energiavarastoja voimalaitos- ja teollisuuskäyttöön. ”Meiltä löytyvät ratkaisut sekä sisä- että ulkotiloihin tarkoitettuihin akustoihin ja yhdessä partneriemme kanssa huolehdimme energiavaraston mitoituksesta ja tarvittaessa verkkoon liitännästä”, kertoo Celltech Oy:n toimitusjohtaja Anders Blomqvist.

Esimerkkejä energiavarastojen käyttötarkoituksista ovat oman tuotannon ja kulutuksen tasapainotus lyhyellä aikavälillä, varavoima, apu verkon toiminnan palauttamisessa häiriötilanteiden jälkeen, pitkän aikavälin varastointi, verkkoinvestointien optimointi ja verkon taajuussäätö. Yleistyvää onkin, että energiavarastoa käytetään samaan aikaan useaan eri toimintoon.

Voimalaitos- ja teollisuusluokan energiavarastot perustuvat nykyisin suurimmaksi osaksi litiumpohjaisiin akkukennoihin. Niiden etuina ovat energiatiheys, pitkä syklielinikä, hyvä lämmönsietokyky, vähäinen huollon tarve ja turvallisuus.

”Meillä on pitkä kokemus eri akkuteknologioista ja tunnemme litiumioniakut hyvin. Celltechiltä asiakas saa koko energiavarastojärjestelmän. Vastaamme myös varastojen käyttöönotosta, huollosta ja käyttökoulutuksesta sekä akkujen kierrätyksestä”, toteaa Blomqvist.

Energiavarastot auttavat tuomaan tasapainoa ja huoltovarmuutta sähköjärjestelmäämme. Niistä on kovaa vauhtia tulossa tärkeä elementti monipuolistuvassa energiantuotannossamme.

Lue lisää energiavarastoistamme ->

Olemme mukana Verkostomessuilla Tampereella 25.-26.1.2023. Tervetuloa osastollemme A113!
Tule myös kuulemaan Timo Kanervan puheenvuoro sähköverkkojen vakauttamisesta energiavarastoilla. Esityksessä käydään läpi asioita, joita akkuvaraston suunnittelussa ja hankinnassa tulee ottaa huomioon.
Smart Network -lava, torstai 26.1.2023 klo 14:00