A part of Celltech Group
Team Rynkeby

Team Rynkeby's Niklas – Energinen päiväkirja

Celltech sponsoroi Team Rynkebytä, jonka jäsenet osallistuvat urheilulliseen hyväntekeväisyysprojektiin. Projekti huipentuu kesäkuussa pyöräilymatkaan Pariisiin Tour De France maaliportille. 1200 kilometrin pyöräilymatkalla kerätään rahaa syöpäsairaille lapsille ja heidän hyväksi tehtävään tutkimustyöhön.

Team Rynkebyn yksi kunnianhimoinen pyöräilijä on Celltechin värejä kantava Niklas Heikkilä. Heikkilä treenaa alkuvuoden muiden tiimiläisten kanssa, eivätkä edes kovat pakkaset tai kaatosateet estä miestä puskemasta tiukkaa treeniohjelmaa. Treenien aikana Niklas ehtii ajatella erilaisia asioita – kuten virtalähteitä. Lue Heikkilän energistä päiväkirjaa ja elä hengessä mukana!

27.5.2019 Tehokkuuden data tarkassa seurannassa

Tänä päivänä voi seurata erilaisia asioita, saada faktatietoa erilaisissa analysointinäkymissä ja mukauttaa toimintaa saadun tiedon pohjalta. Urheilijalle tämä on tuttua. Älykellon data on armotonta: levon puute hidastaa kehon palautumista ja oikeanlainen ravinto näkyy painossa. Kehon kuormitus pitää pysyä sopivalla tasolla, jotta siitä saadaan irti oikea teho oikealla hetkellä. Joku sanoisi, että eihän pyöräily nyt sentään ole rakettitiedettä. No ei olekaan. Mutta tämän päivän teknologialla olisi hulluutta jättää data keräämättä ja analysoimatta.

Vähän niin kuin operaattoreiden tukiasemat. Suomessa on tuhansia tukiasemia, jotka pitävät verkkoa pystyssä ahnaille digikuluttajille. Näillä tukiasemilla mitataan jo nyt yleistä energiankulutusta, mutta meillä olisi teknologiaa, jonka avulla voidaan mitata tarkasti myös DC-kuormaa. Saamme helposti reaaliaikaista dataa DC-järjestelmän kuormatiedoista ja -virroista, ja voimme mitata yksilöllisiä kuormasulakkeita. Kaikki tämä on jo nyt helposti saatavilla Vertiven Netsure -energiamittauksella.

Yhdellä tukiasemalla saattaa olla yksi isäntä, mutta samalla sillä saattaa olla myös vuokralaisia. Isännän edun mukaista olisi hallita tukiaseman energiankulutusta kokonaisvaltaisesti. Ennakoimalla verkon ylikuormitustilanteet, isäntä voi taata vuokralaisilleen laadukasta ja katkeamatonta palvelua – eli toimivaa 3G/4G-yhteyttä. Hyvän palvelun lisäksi, isäntä voisi myös laskuttaa vuokralaisia todellisesta energiankulutuksesta arviolukeman sijaan. Helposti saatu data voidaan analysoida aivan yhtä helposti, ja tästä saatava hyöty voidaan mitata CO2-päästöinä ja euroina. Vertiven Netsure mahdollistaa tämän kaiken jo nyt.

Joten miksi emme hyödyntäisi sitä teknologiaa, joka on helposti saatavilla? Datan kerääminen, analysointi ja sitä kautta bisneksen – tai pyöräilijän – kehittäminen ei ole enää rakettitiedettä.

 

Niklas

 

Ps. Näitä pohdintoja kävin erään helsinkiläisen tukiaseman juurella, jota pidin taukopaikkana palatessani tiistaiselta 60 km yhteislenkiltä. On tavallaan hienoa, että todennäköisesti tämänkin tukiaseman ovat koristelleet henkilöt, jotka pitävät jo 4G-nopeutta itsestäänselvyytenä ja 5G:tä vain ajan kysymyksenä.

Team Rynkeby God Morgon